הלם קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

20/06/2010 | 10:57 | מאת: סלים

שלום לך ד"ר גרין אנו קורה את הספר שלך שמאוד מעניין ותורם יש לי בעיה שסובל ממנה הרבה זמן ואנני מצליח לצאת ממנה והיא משבשת לי את אורח החיים כמעט לגמרי הבעיה היא שעקב כמה פיגועים שחוותי במהלך השירות וטיפול בפצועים שראתי בשטח אך רופאים מצלים אנשים שהיו על סף מוות נהיה לי אובססיה לישאר כמה שיותר ליד רופאים מרפאות שזה התחיל בחרדה קטנה ובמשך הזמן התעצם עד שלא יולתי לחזור לעבודה שמוד אהבתי האם יש טיפול לזה מבקש את עזרתך בעניין תודה

שלום סלים, אינני יודע דבר אודות הטראומה שחווית, אך זה טבעי שמי שמטפל בפצועים חשוף לטראומה קשה. יש דרכים רבות להתמודד עם הטראומה ועם הסימפטומים הפוסט-טראומטיים. לא מדובר ב'טיפול' אלא בדרך שמאפשרת לחיות עם הפגיעה ולהתגבר על ההפרעות. הגישות הקוגניטיביות-התנהגותיות הן היעילות ביותר לכך. ויותר מכל טיפול חשוב לשוב וליצור שגרה, לחיות בסביבה תומכת ובטוחה ולהקדיש זמן באופן קבוע לפעילות גופנית ויצירתית. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב