איך בודקים התמחות של רופאים

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

28/04/2010 | 06:07 | מאת: עופר לב

התחום שבו הפורום עוסק הוא תחום קשה שבו יש רב הנסתר על הגלוי ועל פניו האמון ברופא/מטפל,הוא קריטי. איך המטופל/ת יכולים לבדוק את נכונות התמחות הרופא/מטפל. יום טוב והרבה בריאות לכולם

שלום עופר, השאלה שלך חשובה ביותר. פוסט-טראומה היא פגיעה רגשית, ורק מעטים התמחו בתחום רגיש זה. חשוב ביותר לבקש מכל פסיכיאטר או פסיכולוג או פסיכותרפיסט אישור או תעודה המעידים על תחום התמחותו, כדי להימנע ממתחזים. עם זאת, כדאי לדעת שגם אלו העוסקים בתחום הרגשי אכן מתמחים בפוסט-טראומה. לצערי, אגף השיקום מעסיק, בניגוד לחוק, פסיכולוגים שאינם פסיכולוגים קליניים, שאסור להם לעסוק בטיפול-נפשי (חצי שנת מאסר למפרי החוק). כדאי גם לזכור שתחום הטיפול הנפשי אינו תחום מדעי, והוא מבוסס על הנחות מיסטיות שאינן ניתנות לבדיקה. לכן חשוב ביותר לעמוד על המשמר ולסמוך על תחושת-הבטן, לפני שבוחרים במטפל המתאים. בברכה, ד"ר דרור גרין

28/04/2010 | 09:53 | מאת: עופר לב

שלומות לך אגף השיקום אינו ניחן באקטיביות טיפולית ולכן מה שקורה שעלינו לבחור ולמיין בין הקש והתבן,מי טוב ומי אשליה,בקשתי הייתה ונשארה האם יש ריכוז מידע לגבי התמחות רופאים מטפלים וכ"ו,כוונתי ספר רופאים,משרד הבריאות או כל מקום אחר שאתה יודע,אני מודה מראש על התשובה והזמן. רק בריאות ואושר לכל

שלום עופר, בנוסף לסכנה שיש בטיפול הנפשי, המצב חמור בהרבה כשמדובר בוועדות הרפואיות של מומחים לכאורה הקובעים את דרגת הנכות של הלומי-הקרב. בוועדות אלו יושבים פסיכיאטרים שבניגוד לחובת האתיקה המקצועית שלהם משרתים את אגף השיקום, מבזים את העומדים בפניהם למרות רגישות המצב וברוב המקרים מונעים מהם את ההכרה כנכי צה"ל. הפסיכיאטרים והרופאים היושבים בוועדות הרפואיות חסרי כל ידע בתחום הלם-הקרב והפוסט-טראומה (למעט מקרים בודדים), אך הם שוללים בתוך דקות אחדות, ללא כל הסבר, חוות-דעת מנומקות של מומחים ואנשי מקצוע. זוהי שערוריה שאיש עדיין לא הצליח למנוע. בברכה, ד"ר דרור גרין

28/04/2010 | 16:20 | מאת: עופר לב

שלומות לך אחרי 10 שנים של מלחמת דויד קטן ומותש בהרכה גוליתיים אין לי הרבה מה להוסיף אלה לומר ולהטיף שאפשר גם אחרת,הבדיחה העצובה שאגף השיקום הוקם בשבילינו ולא נגדינו מה שקורה הרבה פעמיים כיום.הרבה בריאות ותודה ואחזור לקבל עיצות חכמות ומכונות דרך.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב