הנכות הנכונה היא: קטוע מוח, ואז זו לא מחלת נפש

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

19/02/2010 | 04:42 | מאת: שוקי מרלה

מה דעתם של לוחמי הפוסט טראומה על ההגדרה הזו לעומת: Combat PTSD קדימה חברים לשנות את הסטיגמה!!!

שלום שוקי, ההגדרה הזו נוצרה למעשה על-ידי חברנו צביקה קומיי, שלפני עשר שנים היה שותף לימים הראשונים של הקמת הפורום הזה. ליתר דיוק הגדיר צביקה את הלומי-הקרב כקטועי-נפש. הפגיעה הטראומטית אינה קטיעת מוח גופנית, אלא משהו הדומה לקטיעת יד או רגל. זו לא מחלה אלא פגיעה שניתן ללמוד לחיות אתה, אך לא 'לרפא' ולהעלים אותה. כלומר, זו האחריות שלנו לקבל את מצבנו ולדאוג לשפר אותו. הידד לצביקה. שבת שלום, דרור

19/02/2010 | 17:17 | מאת: צVקa

עוד אמרתי שלקטועי נפש אין פרוטזה שבת שלום ולהשתמע צביקה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב