אם בבדיקת BRC נקבע

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

03/02/2010 | 19:13 | מאת: משה

כי יש לי הפרעה בקשב ובריכוז. האם זה עיניין של ירידה או פגיעה קוגנטיבית? האם יש לזה קשר לבעיות התנהגות קוגנטיבית? תודה רבה מראש.

שלום משה, כן, הפרעה בקשב ובריכוז היא פגיעה קוגניטיבית. אין לי מושג מה זו "בעיית התנהגות קוגניטיבית". התחום הקוגניטיבי מייצג את יכולת החשיבה והתפיסה, והתחום ההתנהגותי כשמו כן הוא, והוא מייצג את תחומי ההתנהגות. אל תסמוך יותר מדי על אבחונים, משום שהם מכלילים ואף פעם לא מדויקים. מה שחשוב זה מה שאתה מרגיש. אין שום דבר יותר מדויק ממה שאתה מרגיש, ואין לאבחונים כל חשיבות. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב