רופא פסיכיאטר בועדת כושר עבודה קבע

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

16/12/2009 | 15:48 | מאת: יוסי

שיש לי הפרעה פוסט טראומטית באופן בינוני. אני חושב שההפרעה שלי היא יותר גדולה. אם נניח שזו הפרעה בינונית, אז האם מגיע לי סעיף ליקוי 34א (ג) הפרעה נפשית עם הגבלה בינונית בכושר התפקודי 20% ולא פחות מכך? האם סעיף ליקוי כזה יכול לפגוע בכושר העבודה בצורה רצינית, לפחות לעבודה של חצי משרה (4 שעות ביום)? תודה רבה מראש.

שלום יוסי, קצת קשה להבין מהודעתך אם מדובר בוועדה של אגף השיקום, משום שלפי דבריך עדיין לא הוכרת כנכה צה"ל. אין קשר בין קביעת אחוזי הנכות שלך לבין הפגיעה בכושר העבודה. לצערי, בדרך-כלל כל מי שמבקש וזכאי לקבל הכרה כהלום-קרב מקבל תחילה רק הכרה בעשרים אחוזים, ועליו להגיש ערעורים ובקשות נוספות עד שיקבל את האחוזים המתאימים. קביעת כושר העבודה שלך קשורה בשיקום ובקבלת תגמולים מיוחדים. אם תביא אישור מרופא מומחה (כדאי שזה יהיה פסיכיאטר מטעמך) שאינך עובד ואינך יכול לעבוד, ותקבל תמיכה גם מעובד/ת השיקום המטפל/ת בך, תוכל לקבל אישור מאת הרופא המחוזי. לעתים זה נעשה אחרי אישור של וועדה כמו זו שציינת. האישור אינו תלוי בסעיף הליקוי שלך אלא במה שקורה במציאות, אם אתה יכול או לא יכול לעבוד. אם אתה מוכר כנכה צה"ל על עובדי הרווחה לשקם אותך, לסייע לך למצוא עבודה מתאימה ולהתפרנס בכבוד. אם אינם יכולים לעשות זאת עליהם לאשר לך תגמול מיוחד כדי להתקיים. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב