איך מארגנים עזרה לנפגע PTSD?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

28/05/2008 | 03:38 | מאת: אלון53

חבר טוב שלי ממלחמת יום הכיפורים מאשים את עצמו במותם של 7 חבריו כולל המפקד שנהרגו מהזחל"ם שלו. היום שהוא בן 60 הוא כבר מרגיש שנהרגו לו 7 ילדים והכאב הולך וגודל. הוא לא ישן בלילות ועם כדורי שינה נרדם בבוקר וישן בחלק מהיום. הוא אינו עונה לטלפונים ולא שמח לפגוש חברים אם כי לפעמים עושה זאת. משפחתו רואה אותו לדבריו כחולה נפש ולא מתייחסים אליו כמו אבא והוא מרגיש מאד מושפל. אשתו גם נפגעה מהמצב ומקבלת גם טיפול פסיכיאטרי. הוא כבר עמד לפני התאבדות ונשלח לאישפוז במחלקה סגורה אך הצליח לחמוק מכך. הצבא מטפל בו כבבר מעל 5 שנים והוא קיבל רק 10% נכות שזה לא נותן זיכוי לטיפול רפואי. כרגע עניינו בבית משפט וזה יכול לקחת שנים. הבחור פשוט הרוס ובגלל מחלתו נלחם את הקרב המזעזע והקשה כמעט יום יום בחלומות ולמרות הכל נראה שהמערכת לא מתאמצת לעשות משהו ולהעביר אותו לסדנת ג"ל" ששם מקומו. איך דואגים לבחור לטיפול רפואי ראוי למעט פגישה עפ פסכיאטר פעם בחודש?????

שלום אלון, לצערי, קשה מאוד להילחם באגף השיקום ובניסיונות של משרד הביטחון להתחמק מן האחריות לגורלם של הלומי-הקרב. עם זאת, אם חברך הגיש תביעה או בקשה להכרה בהיותו הלום-קרב הוא זכאי לקבל טיפול רפואי/פסיכיאטרי/פסיכולוגי מיום הגשת התביעה. ובינתיים, הוא יכול לפנות גם ליחידה לטראומה בתל-השומר: 03-737707, 7376327. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב