לחיות בצל הטראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

26/05/2008 | 14:15 | מאת: ליאת

הי, בעבר בתור ילדה עברתי המון חוויות לא נעימות במסגרת משפחתי ושהגרוע מכל,בגלל שזה היה במסגרת משפחתי ושאף גורם חיצוני לא עלה על כך,מן הסתם לא קיבלתי טיפול...השנים חלפו והצלחתי לבנות לי חיים פלוס מינוס על ידי המנעות.הכרתי בחור והרגשתי מאוד קרובה אליו ומאוד אהבתי אותו והחלטתי שמכיוון ששנינו לא ילדים ואני מרגישה כך והוא כל הזמן טען שהוא אוהב אותי...(למרות שהיה לי ספק עז)החלטתי שלא צריך להיות ביננו סודות וגללתי בפניו את הסיפור האמיתי של חיי.אני חייבת לציין שזו הייתה הפעם הראשונה שנפתחתי כך כלפי מישהו,וחשפתי סודות של 20 שנה.לצערי הרב,הוא לא קיבל זאת יפה בכלל והחל להשפיל אותי בלי הפסקה,קרא לי דפוקה וסחורה פגומה...ולבסוף בעט אותי בטענה שאני מים עמוקים מדי.אני לא מאמינה בשיחות,ויותר נכון את הנעשה אי אפשר לשנות אלא יותר לקבל.אך נוצר בי משקע נוסף, כרגע לאחר כשנתיים קשה לי ליצור אינטימיות וקרבה.התחלתי לסבול מרגישות יתר,סיוטים,הפרעות שינה,קשיי התאקלמות, התפרצויות.דברים שהצלחתי להתגבר עליהם לבד בתור ילדה והיום לא יודעת...איך יוצאים מהפלונטר?

26/05/2008 | 22:01 | מאת: מאיר

ליאת רק אישה יודעת להחליף ציפה תהיה לך היזדמנות נוספת כשיפול כוכב תבקשי משהו יותר טוב

ליאת יקרה, גם אם לא היתה לך היסטוריה אישית כה קשה, כדאי היה לך להתרחק מאנשים כאלו כמו מאש. הרצון שלך לקשר אינטימי המבוסס על אמון וחשיפה הוא בריא ונכון, ואינך צריכה להצטער על כך שהקשר נותק. אין ספק, שפגיעה כזו ופרידה כזו משאירים משקע לא נעים, ואפילו טראומטי, ואם סבלת גם מטראומה בילדות חוויה כזו עשויה להחמיר את הטראומה. חבל שאינך מאמינה בשיחות (פסיכותרפיה). אמנם לא כל טיפול יעיל למקרה כזה, אך כדאי לך מאוד להיעזר בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי שהוא מעין לימוד-מחדש של כישורים שנפגעו, שיסייע לך לרפא את הפצעים ולמצוא קשר מתאים יותר. רק את יכולה להוציא את עצמך מן הפלונטר. אם תסרבי לקבל סיוע מצבך עשוי להחמיר. אני מאחל לך רק טוב, ד"ר דרור גרין

27/05/2008 | 13:43 | מאת: ליאת

דבר ראשון תודה על התייחסותך.דבר שני רציתי לשאול אותך, איפה אני יכולה למצוא מטפל כזה ואיך אני יכולה לדעת שאכן מטפל כזה מתאים לי.יצא לי לשמוע הרבה פעמים על טיפולים כושלים. תודה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב