הודעה חשובה לכולם

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

24/02/2008 | 01:11 | מאת: אילן גיל

הודעה חשובה והזמנה לאנשים בעלי הפרעה בי-פולארית (מניה דיפרסיה) ה"בית הורוד" פותח את שעריו ומזמין אתכם אלינו. שלום רב. אנו מספר קבוצת חברים המאורגנים ומפעילים בעצמנו קבוצת תמיכה לעצמנו ! הקבוצה פועלת באופן קבוע כבר למלה משנה. אנו נפגשים אחת לחודש ומקיים קבוצות דיון וחשיבה, תכנון דרכים ופתרונות להתמודדות. אנו פועלים בהתאם לתקנון פנימי עליו החלטנו אנו. אנו מפעילים קומונה סגורה של חברי הקבוצה (פורום באתר תפוז) בא אנו מעלים שאלות ומחלקים מנסיוננו והידע שרכשנו. על פי בקשות מראש נאשר גם לאנשים שאינם חברים פעילים בקבוצה, לבקר בקומונה ולהעזר בחברי הקבוצה. מאחר ואנו בעלי רגישות ויכולות גבוהות (להוציא את התקופות של הקטבים) יש לנו את האפשרות לדאוג ולתמוך האחד בשני ולתת כלים להתמודדות עם כל הקשיים. כך, נעבור תקופות גם קשות ביתר קלות ונצא מהם בחזרה למסלול חיינו עם מינימום של משקעים. נארגן לנו גם פעילות חברתית, טיולים בחיק הטבע, פגישות ומסיבות וכו'. בואו נעשה בעצמנו למען עצמנו. קריאה זאת מיועדת לכולם!!! ידוע לכולנו שההתחלה והפגישה הראשונה היא "אבן הנגף" הקשה במיוחד. כי בתוך תקופה של דיכאון, אין אנרגיות לשום דבר / בתקופה של "היי" אין עם מי לדבר / ובתקופת הביניים "בין הקטבים" בהרבה מקרים קיימת הכחשה גורפת של כל צורך ושיוך לקבוצה. לכן, במקרה הצורך אנו מוכנים גם להגיע לשיחה ופגישת הכרות אצל כל מצטרף חדש. לכן, אנו פונים כאן ומבקשים מכולם- משמע: קרובי משפחה, חברים, פסיכיאטריים, עובדים סוציאליים, חולים וכל מי שקרוב, לעזור לנו להפיץ ולקדם את הרעיון, לשלוח את הכתובת שלנו ואת קובץ המאמר המצורף לכל אדם שיכול ומתאים להצטרף, לעזור ולהיעזר. למי זה מתאים? ההזמנה מיועדת לכל אדם מין הישוב ובמיוחד לצעירים בתחילת דרכם שנקלעו למצבים של מניה ו/או דפרסיה כתוצאה מטריגר (כגון הלם קרב, שימוש חד פעמי בסמים, מתאונת דרכים, טראומה מאסון ועוד) או מכל סיבה אחרת. יש שחוו התקף פסיכוטי כתוצאה מחוויה רגשית חזקה ומתמודדים עם הקשיים הנובעים מתוצאותיו. קשיים אלו באים לידי ביטוי בעיקר לאחר ההתקף המאני, בדיכאון עמוק, חוסר אנרגיות, התכחשות וחוסר שתוף פעולה בקבלת טיפול רפואי, פגיעה משמעותית בדימוי העצמי, איבוד הביטחון העצמי וקשיים ביצירת קשרים חברתיים. (במיוחד במקרים בהם נקלעו לאשפוז פסיכיאטרי). חשוב לציין: כי לא חייבים להיות מאובחנים חד משמעית, ב"הפרעה בי פולארית" / "מניה דפרסיה", "הפרעה דו-קוטבית" ובודאי שלא להסתייג מהשם זה או אחר שיש בו שיוך לאיזה שהיא קבוצה. אנו מזמינים אנשים מכל רחבי הארץ ומקיימים פגישה מקדימה עם כל מועמד חדש לקבוצה. אנו מקפידים על יכולות ונכונות לעשייה של חברי הקבוצה על מנת שייקחו חלק בהקמה ותפעול של קבוצות נוספות חזקות ויציבות ברחבי הארץ. המנטרות שלנו: * שום גורם או אדם אינו יכול לעזור לנו יותר מאשר אנו עצמנו. * אל לנו לצפות מהממסד הרפואי שיצליח לתת מענה מותאם ומושלם בדיוק לצרכינו המיוחדים. אנו פועלים במסגרת של עמותה רשומה. אתם מוזמנים לפנות אלינו וכן לידע כל אדם על ההתארגנות שלנו ולהזמינו ליצור עימנו קשר, לקבל ולקחת חלק בעשייה. כתובת מייל: [email protected] פקס ל"בית הורוד": 077-2007-208 (פקס בלבד) או דרך אתר העמותה : www.mazat.org אילן גיל

שלום אילן, תודה על ההודעה שלך, אבל האתר שלנו אינו עוסק במאניה-דפרסיה אלא בהלומי-קרב הסובלים מפוסט-טראומה. גם אם לעתים הסימפטומים נראים דומים, מדובר בקשיים שונים ובדרך התמודדות שונה. תודה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב