תגובת קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

17/09/2007 | 11:01 | מאת: א

שלום במלחמת לבנון השנייה הייתי במילואים בצו 8 אני איש טכני אך הייתי בגבול ונפלו לידי פצמ"רים גם לפני וגם באותו רגע הרגשתי מנותק ונכנסתי לחרדות קשות בעקבות זאת שיחררו אותי הביתה לאחר חודש קיבלתי זימון לתל השומר וקבעו שיש לי הלם קרב כי היו לי חלומות שלא עזבו אותי על זה שאני נהרג והרגשתי מועקה בחזה לא יכולתי להירדם ואיבדתי חשק לגמרי לחיים סירבתי לקבל טיפול כי לא יכולתי להיות במסגרת הצבאית הרגשתי שם הרבה יותר גרוע ולדבר על מה שקרה לי גרם לי לחיות את זה מחדש ולכן המשכתי טיפול באזרחות שגם אותו עזבתי ונסיתי להמשיך בחיים שלי אך לא בדיוק הצלחתי לאחר כמה חודשים זומנתי שוב לצבא לאיבחון ושם קבעו שאין לי הלם קרב אך כנראה שראו שיש לי בעיה וקיבלתי דחייה למילואים וטיפול באזרחות ולחזור עם חוות דעת מעודכנת בשנה שחלפה הספקתי לעזוב את העבודה שלי להפרד מחברה שלי והגעתי למצב שאני פשוט לא עושה כלום כל היום ושוכב במיטה הייתי אצל פסיכיאטר והוא אבחן שכן יש לי PTSD ואני מטופל כרגע בשתי כדורים של סרוקסט בבוקר ובערב אך לא הרגשתי איזשהוא שיפור והכי גרוע שקיבלתי עכשיו זימון למילואים כאילו כלום לא קרה וכעת אני לא מסוגל להירדם יש לי חרדות ואיני יודע מה לעשות שהייתי אצל פסיכיאטר בצבא הוא פשוט זילזל בזה ולא היה נראה לי שאכפת לו אני ממש מרגיש גרוע מה אני יכול לעשות ? והאם התרופות יעזרו לי ? אני ממש מיואש...

18/09/2007 | 08:58 | מאת: יהודה

א לא צריך להתיאש צריך ללכת לטיפול ואני תמיד אומר לא של קופת חולים תשלם תקבל או לחלופין ממשרד הבטחון מגיע לך ואולי בכלל תפתח תביעה מול משרד הבטחון לפרטים כאן בהצלחה

שלום א., כדי לקבל טיפול הולם חשוב שתהיה מוכר על-ידי משרד-הביטחון כהלום-קרב. לשם כך כדאי שתאסוף את כל המסמכים המתאימים, את תיאור העובדות של שירות המילואים בו היית, כולל שמות מפקדים וחברים, ובמיוחד את הקביעה שקיבלת בתל-השומר שאתה הלום קרב. וכמובן, עליך להביא אתך את חוות-הדעת של הפסיכיאטר שאבחן אצלך פוסט-טראומה. זהו תהליך ארוך ומתיש, ומשרד הביטחון יעשה ככל האפשר כדי להקשות עליך. אם קשה לך לעשות זאת בעצמך, כדאי שתפנה לעורך-דין. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

22/09/2007 | 07:57 | מאת: אלן

אני לא יכול לומר על סמך מה איבחנו אותך כלא סובל מ-ptsd או לא . מה שאני יכול לומר לך שאתה האדם היחיד שיכול לחוש את החרדה ,את הסיוט .את התחושה שעבורך המלחמה עדיין נוכחת במוחך . אני רוצה לומר לך שעצם החשש שלך להגיע למילואים אומר הכל . אני מאמין דווקא לאבחנה שעשו לך באזרחות . אני הייתי ממליץ לך להגיש תביעה חוזרת במשרד הביטחון אם האבחנה האזרחית . בקשר למילואים תבקש מסר חולים מרגע שתגיע ליחידה . להסביר לרופא מה שאתה חש . שיהיה לך בהצלחה . מאוד הצטערתי לשמוע על -כך שלא עזרו יותר מדי . בידידות אלן

מנהל פורום טראומה והלם-קרב