התקפי חרדה או PTSD?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

01/09/2007 | 00:14 | מאת: ירון

שלום לפני כחודש הייתי נוכח באירוע אלים המוני במהלכו נדקרו מספר רב של אנשים, כמו כן היה לי חלק בהלצת אנשים ממות. מאותו יום אני דרוך, "קופץ" לכל קול או תנועה פתאומית ומלווה בתחושה של לחץ בחזה. יש לציין כי בשל אופי עבודתי אני נחשף פעמים רבות לאירועים כאלו ובעבר היו לי לחצים בחזה ללא ממצאים פתולוגיים. לאחרונה עשיתי א.ק.ג ללא ממצאים. נראה כי מדובר בהתקפי חרדה . הייתכן כי מדובר ב- PTSD.? יש לציין כי אני עובד במגזר הביטחוני, במספר מערכות. כיצד ניתן להתמודד ללא טיופל תרופתי? ירון

01/09/2007 | 02:15 | מאת: צVק@

שלום לירון בהנחה שמדובר בPTSD (אני לא בעל מקצוע) ולא בהתקפי חרדה (מה ההבדל) הרי שעדיין לא מדובר על PTSD כרוני כך שיהיה קל יותר להשתחרר ממנו אני ממליץ בחום לפנות לבעל/ת מקצוע, אני ממליץ בחום לאור נסיוני האישי לפנות למישהו שהתמחה בתחום ובמיוחד למישהו עם הכשרה של פסיכולוג/ית קליני מנסיון, טיפול המונחה על ידי מקצוען/ית בתחום עוזר מאד מאד לשפר את איכות החיים ופותח אופקים שלכאורה נחסמים בפני פגועי PTSD בהצלחה צVק@

שלם ירון, כן, ייתכן שמדובר בתופעות פוסט-טראומטיות, והתקפי-חרדה הם חלק מן הסימפטומים של תופעות כאלו. כפי שצביקה כתב לך, כדאי לפנות לטיפול פסיכותרפויטי אצל מטפל בעל ניסיון בתחום הטראומה. אין כל צורך שהמטפל יהיה דווקא פסיכולוג קליני. יש פסיכותרפיסטים שהם עובדים סוציאליים, מטפלים באמנות וכו', שאינם פחות טובים מן הפסיכולוגים הקליניים. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב