פוסט טראומה וועדות והשלכות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

27/07/2007 | 15:31 | מאת: יוסי

שלום האם הכרה בפוסט טראומה היא רק על פי סימני סיוטי לילה טירוף כזה או אחר או מספיק שהבנאדם פאסיבי דיכאוני לא עובד לא יוצר קשרים חברתיים תלוי בהוריו עצבני בעייפות תמידית בקיצור הכל עצר מלכת קושי בזיכרון ריכוז התמודדויות שינה גרועה ומופרעת קשיים בתנאי חום דיכאונות וכדומה האם על בסיס נתונים אלה אפשר לבקש ממשהב"ט פוסט טראומה שכחתי לזכיר כי כל הנ"ל עקב פציעת ראש בצבא עם ניתוח עקב שבר בעצם הגולגולת וניקוז קריש בין המוח לגולגולת אודה מאוד לכל עזרה ויעוץ יוסי

שלום יוסי, ההגדרה של פוסט-טראומה רחבה למדי. קיימת הגדרה ב-DSM-4, שהוא הספר המקובל כספר האיבחונים בתחום הפרעות-הנפש, והיא כוללת סעיפים רבים. כל אחד מנפגעי הטראומה סובל בדרך שונה, וגם הסימפטומים שלו יכולים להתבטא באופן שונה. סיוטי לילה או 'טירוף', כהגדרתך, אינם הסימנים העיקריים של פוסט-טראומה, וכל התופעות האחרות שציינת יכולות להתאים להגדרה. עם זאת, לא כל מי שסובל מבעיה נפשית כלשהי הוא פוסט-טראומטי. מה שמנחה את הוועדות של משרד הביטחון הוא הקשר המוכח בין אירוע טראומתי המגובה במסמכים ועדויות, והתפתחות הסימפטומים הטראומטיים מזמן הפגיעה ועד לזמן התביעה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב