דיכאון וחרדה - תגובה בין תרופתית

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

21/07/2007 | 12:00 | מאת: יריב

שלום רב מזה שנה וחצי אני משתמש ב"סרוקסט"SSRI וזאת לאחר תאונה שעברתי לפני כמה שנים. התרופה ממש עזרה לי לצאת מהדיכאון בו הייתי אך החרדות עדיין נשארו (אם כי במינון נמוך יותר).בנוסף היום, לאחר שנה וחצי של שימוש, אני מרגיש שהתרופה גורמת לי לכבדות, עייפות רבה וחוסר ריכוז (לוקח כרגע שלוש-רבעי כדור לפני השנה). התייעצתי עם הפסיכיטר לגבי המשך הטיפול-"הסרוקסט"... והוא המליץ להפחית את הכדור בהדרגה ולעבור לכדור אחר "פריזמה". הוא ביקש ממני להפחית לחצי את הסרוקסט ל 4 ימים ולאחר מיכן להפחית אותו לרבע כדור. ובו זמנית להתחיל לקחת בבוקר רבע "פריזמה" ל 4 ימים ואז להפסיק לקחת סרוקסט ולהתחיל רק פריזמה - חצי ליום בבוקר וכו' כמה שאלות בנושא: 1.מה דעתכם על העניין? האם זה נכון לעשות את החלפת הכדור כך? קראתי באתר שזה לא ממש נכון לערבב את הכדורים הנ"ל...זה נכון? 2.במידה וזה בסדר לעשות את ההחלפה כך...אני אמור להרגיש לא טוב בזמן החלפת הכדורים ? ואם כן אז לכמה זמן בערך? אודה לעזרתכם

שלום יריב, השימוש בתרופות עשוי להועיל במצבים קשים, וחשוב לעשות זאת על-פי הנחיית הפסיכיאטר או הרופא המטפל. אם אינך מרוצה מן הפסיכיאטר, כדאי שתתייעץ באיש מקצוע נוסף. אני אינני פסיכיאטר, ולכן לא אוכל לייעץ לך בנושא זה. אינני ממליץ לך להתייעץ בפורום עם מי שאינו איש מקצוע, משום שהשימוש בתרופות ללא השגחה רפואית עשוי להיות מסוכן. אני בטוח שבפורום פסיכיאטריה תקבל תגובות ענייניות יותר. הפורום שלנו מיועד לשמש בעיקר כפורום תמיכה בנפגעי טראומה והלם-קרב, ולא כפורום יעוץ. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב