'חשיפה ממושכת'

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

10/07/2007 | 20:27 | מאת: איתמר

שלום רב, לפני כ 5 שנים עברתי תאונה שבמהלכה נכוותי כוויות קשות וספגתי מכת חשמל. לאחרונה הוצע לי לעבור טיפול ב 'חשיפה ממושכת', ע"פ שיטתה של פרופסור פואה. הוסבר לי באופן כללי על השיטה, אך אני מרגיש שאין לי כוחות נפשיים מספיקים על מנת לחוות את האירוע מחדש, אשר ממילא רודף אותי מאז. שאלתי היא - האם ידוע מהם אחוזי ההצלחה של השיטה? האם השיטה מתאימה לכול מי שסובל מאירועים פוסט-טראומתיים? והאם טיפול כזה עלול לגרום גם להחמרת מצב בעקבות החשיפה הממושכת? אודה לך על תשובתך

11/07/2007 | 04:55 | מאת: צVק@

לאיתמר שלום לא אוכל לענות לך על השאלות הסטטיסטיות והמקצועיות ששאלת ואולם: אם תחפש אחורה באתר תוכל לקרא את רשמי בעקבות טיפול בשיטה של פרופ' עדנה פואה שעברתי אני. כנכה פגוע PTSD אני ממליץ על השיטה, עברתי 13 מפגשים על פי עקרונות השיטה שהביאו אותי להבנות ולתובנות שלא היו לי לפני תחילת המפגשים. יש לציין שלפני המפגשים האמורים נעזרתי בפסיכולוג קליני במשך 13 שנים ועוד שנתיים פגשתי במטפלת באומנות ואני מניח שללא מפגשים אלו לא הייתי יכול להעזר בשיטתה של פואה כפי שנעזרתי, בקיצור אני ממליץ בחום אם אתה מעוניין לקבל עוד פרטים בע"פ אתה מוזמן ליצור קשר טלפוני למס' 052-2888486 אני מבקש לא להתקשר אלי בשעות שהשמש לא זורחת (אני מעדיף לא לפני 09:00 ולא אחרי 18:00) ואם אפשר להתקשר אלי ממס' טלפון שאינו חסום כדי שאוכל לחזור אליך במידה ואני צריך לסנן את השיחה בהצלחה לך בכל טכניקה טיפולית בה תבחר - העיקר לא להזניח ולא להשאר במצב סטטי - מצב שלכאורה אין לך שליטה על חייך ואין שליטה על עתידך נ.ב אתה מוזמן להרחיב ולספר יותר על הארועים בהם ולהם נחשפת יום טוב צVק@

שלום איתמר, לא התנסיתי בשיטתה של ד"ר פואה, אבל שמעתי תגובות סותרות על השפעתה. אני מאמין, שצריך להיזהר מאוד משחזור הטראומה, ואפילו להימנע מכך אם אינך מרגיש צורך בכך. אם אתה חושש מן החשיפה, כפי שכתבת, אולי עדיף לבחור בגישות טיפוליות המתמקדות ב'כאן ועכשיו', ובתרגול היכולת ליצור 'מקום בטוח' במציאות בה אתה חי, כפי שעושות זאת הגישות הקוגניטיביות-התנהגותיות. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

20/07/2007 | 10:10 | מאת: צVק@

איזה תגובות סותרות שמעת וממי? שבת שלום צביקה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב