לחבר שלי יש פוסט טראומה, צריכה עזרה דחוף!!! תעזרו

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

22/06/2007 | 16:10 | מאת: הילה

אנחנו יוצאים שנה וחצי. לפני יומיים גיליתי שהוא חולה בפוסט טראומה. הוא נפצע בלבנון לפני 10 שנים והוא הצליח להסתיר את המחלה בזה שהוא שיקר המון שקרים לגבי העבודה שלו ( שלא הייתה בכלל) ולכן הוא היה נפגש איתי פעם בשבוע בערך ליומיים שלושה. רגע הוא לא יכול לדבר איתי כי הוא במצב מאוד רע בגלל שזה התגלה. הבנתי שעם השנים המצב הזה מחמיר וזה לא יעבור לעולם אבל רציתי לדעת אם יש איזו שהיא אופציה לקיים מערכת יחסים עם בן אדם כזה. ואם היו מקרים שאנשים עם הלם קרב הצליחו להקים משפחה ואיכשהו להתמודד עם הבעיה בעזרת טיפולים כלשהם. נואשת לעזרה....

22/06/2007 | 18:35 | מאת: פלס 8

הלם קרב זו לא מחלה, חבר שלך פצוע ולא חולה . לשאלתך . משרד הביטחון מעניק טיפולים טובים לרוב הלומי הקרב וגם לבנות זוגם ההסתרה זו חלק מהפציעה לחיות עים הלום קרב צריך המון סבלנות ובאמת לאהוב את האדם שמאחורי הפציעה זה קשה אנ יודע,

22/06/2007 | 19:01 | מאת: הילה

אני יודעת שזו לא מחלה. אבל הבנתי שזה לא מספיק לאהבו אותו ולהתמודד עם זה. אני מוכנה להכל אבל השאלה מה הוא יכול לתת

שלום הילה, לא קשה להבין את השקרים של בן-זוגך. לצערי, הציבור מתייחס לפוסט-טראומה כאל מחלת נפש, או כסוג של השתמטות, ולא קל לנפגעי הטראומה להציג את עצמם בפני אחרים. את צודקת. המצב מחמיר עם השנים, ולא קל לחיות עם הלום-קרב. יש אפשרות להקים משפחה. אני עצמי הלום-קרב, ויש לי משפחה נהדרת. אבל אני חייב להודות שהמשפחה משלמת על כך מחיר יקר. כדי להתמודד עם הקושי צריך יחסים זוגיים מיוחדים במינם, וכדאי מאוד להיעזר גם בטיפול נפשי. אני מאמין שנפגעי טראומה נשואים יכולים ללמוד להתמודד עם הקושי בתנאי שישקיעו מאמצים רבים לשמירת הקשר עם בנות זוגם ועם ילדיהם. אני חייב לומר לך בכנות, שאם הקשר נמצא בשלב ראשוני כדאי לחשוב על כך בזהירות רבה, ולבדוק את כל הסיכונים. אם תבחרי להמשיך בקשר חשוב שבן-זוגך יסכים לשתף אותך בהתמודדות שלו עם הטראומה, שיתחייב לקבל טיפול ושיסכים ללכת אתך לייעוץ זוגי. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

23/06/2007 | 02:13 | מאת: מאיר

הילה שאלתך מאוד קשה . כשיש אהבה בין בני זוג הולכים באש ובמיים יחד . בעל פגוע יכול להסתיר הרבה מהמחשבות שעוברות לו בראש . אהבה זה דבר שנימצא בפנים ולא ניתן למחוק . תוכלי לבחור דרך אחרת ולא בטוח שתצליחי בה עם זו אהבה אמיתית בניכם . הלם קרב זה דבר לא נוח ולא בריא לאישה בריאה .אבל שווה לך ללכת באש ובמיים איתו כי הוא מאוד יעריך אותך ותהני מזה .הסבל שלך יהיה פחות מאישה שהתחתנה עם איש לא פגוע .אישה שנישאה לבחור בריא לחלוטין ולאחר מכן ניפגע סובלת סבל מר .את תסבלי פחוט כי את יודעת מראש .לא כמו אישה שפתאום זה בא לה . את שיודעת מראש ויכולה להבין אותו עלול לעשות בנייכם זוגיות ניפלאה שלא תתחרתי על הצעד הזה . אני חושב ששווה לך ללכת על זה במידה ואת אוהבת אותו. . אני עם אישתי מגיל 14 והיום אני בן 60והלכנו יחד באש ובמיים כששהינו בריאים ואוהבים .. ולא נישקח את הזוגיות בנינו לעולם למרות שהוא אבד . אהבה קשה להגדיר כל אחד זה שונה .

23/06/2007 | 09:18 | מאת: הילה

אני מאוד שמחה לקרוא את מה שכתבת. זה נותן לי המון תקווה. אבל לא הבנתי מה כתבת בסוף. זה אבד? מה אבד? הזוגיות שלך עם אישתך? אתם לא ביחד? ואם כן מאיזו סיבה? אתה נפגע הלם קרב? אם תוכל לענות לי על השאלות האלה אני אשמח. תודה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב