חליפות מגן לצוותי קורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

01/10/2020 | 14:10 | מאת: אלקס

שלום! אני לא מוצא תשובה לשאלה: למה צוותים לובשים חליפות החלל האלה? הרי קורונה לא מדבקת דרך עור. וזה מתיש, וראיתי בראיון רופאה מסבירה, שבגלל חליפות מגן אחות מטפלת ב 3 חולים בימקום 15. תודה

שלום אלקס, 'קורונה' אמנם לא מדבקת דרך העור או הבגדים אך יכולה "לשבת" עליהם, ומשם לעבור הלאה (למשל על ידי אצבע שנוגעת בעור/בבגדים ואחר כך בפה או באף של האדם, או אפילו של אדם אחר). הרבה בריאות אפי

01/10/2020 | 19:10 | מאת: אלקס

תודה על התשובה! ---יכולה "לשבת" עליהם נכון, אך זה נכון גם לגבי "חליפות חלל". האם זה לא מספיק פשוט להחליף בגדים רגילים אחרי יציאה מאזור "אדום"?

שלום אלקס, עקרונית, אדם שיוצא מ'אזור אדום' (שם הוא ממוגן רק בעזרת מסכת פה-אף טובה ומשקפיי מגן) יכול להתקלח ולהחליף את כל בגדיו ומנעליו (ולשלוח אותם לכביסה, כמובן) במקום ללבוש גם 'חליפת חלל' במהלך שהותו במחלקת זו, אך זה פחות פרקטי בבתי חולים. הרבה בריאות אפי

02/10/2020 | 10:33 | מאת: אלקס

תודה על התשובתך! אך האם זה אמת שבגלל חליפות מגן "אחות מטפלת ב 3 חולים בימקום 15, כי זא לוקח לה חצי שעה להכנס או לצת" כפי נאמר בתיקשורת?

שלום אלקס, 1. אני מניח שאדם מיומן מתמגן / מסיר מיגון מהר יותר מאשר חצי שעה. 2. כמות החולים שבהם מטפלת אחות (ממוגנת או לא) תלויה בגורמים שונים כגון מספר האחריות למספר החולים במחלקה, מצבם הבריאותי / דרגת חומרת מחלתם, המיומנות שלה, ההנחיות/החוקים הקיימים ועוד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה