הידבקות משכנים בוירוסים

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

13/06/2020 | 00:22 | מאת: מישהו

שלום. בבניין שבו אני גר אפשר בקלות להריח את הסירחון של הסיגריות שאותן מעשנים השכנים. מכאן אפשר להסיק שהעשן המסריח מגיע לתוך הדירה. ולכן השאלה - אם עשן הסיגריות מגיע לדירות השכנים, האם יכולים גם וירוסים להגיע, ובפרט, הוירוס החביב עלינו לאחרונה - מלך הוירוסים, עם הכתר.

שלום מישהו, אינני מכיר מעבר מוכח של נגיפים - כגון ה'קורונה' - מאדם לאדם דרך עשן של סיגריות. הרבה בריאות אפי

13/06/2020 | 14:29 | מאת: א

נמצא במחקרים שמעשנים חולים פחות בקורונה מאשר לא מעשנים. הניקוטין בסיגריה כנראה מעכב את הנגיף. אבל זו לא סיבה להתחיל לעשן עכשיו....

13/06/2020 | 17:34 | מאת: מישהו

תודה על התגובה. כוונתי לא היתה שהוירוס נישא על עשן הסיגריות, אלא שאם חלקיקי העשן מצליחים למצוא את דרכם אל מערכת הנשימה שלי (אם אני מריח את הריח, מגיעים חלקיקים), כך גם יוכלו וירוסים לעשות את אותו מסלול. תודה

13/06/2020 | 20:07 | מאת: דוד

השואל מציע שנשתמש בריח הסיגריות כסוג של "tracer" לתנועת חלקיקים באוויר והוא מסיק מכך שכמו שחלקיקים מהסיגריה מצליחים להגיע לאף שלו מהדירה של השכנים, כך באותה צורה גם נגיפי קורונה יכולים להגיע מהדירה של השכנים במידה שהם חלים. בעיקרון הטיעון נראה לי מעניין, אבל יש חשיבות לריכוז של הנגיף באוויר, אנחנו יודעים שכדי להידבק יש צורך באיזושהי "מסה קריטית" של נגיפים שתחדור לגוף, ולא בטוח שריח של עישון מעיד על כך שמסה קריטית כזאת אכן עשויה להגיע מהשכנים. נקודה נוספת היא שלדעתי הטיפות הזעירות שנפלטות מדרכי הנשימה ומכילות קורונה הן הרבה יותר כבדות והתנועה שלהן באוויר היא הרבה יותר מצומצמת בהשוואה לעשן סיגריות.

15/06/2020 | 04:30 | מאת: מישהו

אודה אם הד"ר יוכל לחזור ולהתייחס לשאלתי בדבר אפשרות של מעבר נגיפים בין דירות בבניין. אם עשן סיגריות יכול לעבור בין דירות השכנים - האם גם וירוסים יכולים לעבור באותו מסלול, ובכך לגרום להדבקה. (הוירוסים לאו דוקא, ואולי אפילו בהכרח לא, נישאים על עשן הסיגריות, האיזכור של עשן הסיגריות בא רק כדי להביא הוכחמ ממשית ומוחשית לכך שקיים מסלול של העברה בין הדירות בבניין)

שלום מישהו, אם הדלתות בין הדירות פתוחות- מן הסתם מעבר כזה הוא אפשרי. יחד עם זאת, אינני מכיר הדבקה מוכחת בנגיף שאירעה כשהדלתות סגורות (למשל, דרך הרווחים שבין הדלתות לרצפה או דרך חורי המנעול). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה