שאלה על בדיקת pcr לקורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

19/04/2020 | 15:49 | מאת: חיונית

שלום ד"ר. לאחר שנחשפתי בעבודתי לחולי קורונה, הייתי בבידוד וסבלתי מחום (סביב 38°) וחולשה במשך 4 ימים. תוצאות לבדיקת קורונה לא חזרו ולכן עשיתי שוב. במהלך הבידוד שמתי לב שהלשון שלי לבנה לגמרי. רופא משפחה רשם לי תרופה לפטריה והתחלתי לקחת. נראה לי שיש שיפור. תוצאות בדיקות הקורונה שלי חזרו שליליות. שאלתי היא: האם ייתכן שהפטריה פגמה בתוצאת בדיקות ה pcr לאיתור הקורונה? (כפי שבדיקת פאפ לא יכולה להתבצע אם יש פטריה וגינלית). ואם אכן תוצאותיי הן false negative, האם יש לי דרך לבדוק את עניין הקורונה? חזרתי אל משפחתי ואני צפויה לחזור לעבודה - אני עובדת עם אנשים בסיכון, ויש לתוצאת הבדיקה משמעויות רבות. תודה מראש!

שלום חיונית, 1. עם או בלי קשר לפטריה, יתכן שתוצאת הבדיקה שעברת היא 'שלילית שגויה'. 2. בנוגע ל"זכאותך" לבדיקה נוספת ולמועד אפשרי לביצועה, עלייך להתקשר למוקד מ.ד.א (101). הרבה בריאות אפי

19/04/2020 | 17:15 | מאת: חיונית

תודה על תשובתך המהירה! שתי תוצאות יצאו שליליות, ואני שואלת ספציפית לגבי פטריה, מכיוון שהיא עדיין קיימת. אם זה גורם שמשפיע, אני מניחה שכרגע אין טעם בביצוע בדיקה נוספת.

ייתכן שזה עשוי להשפיע. אינני מכיר מחקר שבדק זאת.

19/04/2020 | 19:47 | מאת: חיונית

תודה רבה לך! הרבה בריאות!

מנהל פורום וירוס הקורונה