הקבלה בתגובת מערכת החיסון לוירוס הקורונה ולעקיצת דבורים

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

02/04/2020 | 01:20 | מאת: יובל

שלום ד"ר ההשערה המרכזית לסיבת המוות מקורונה גורסת שהנגיף גורם לתהליך חיסוני חמור הנקרא סערת ציטוקינים, שגורם לנפילת לחץ דם ודום לב. בתגובה אלרגית לעקיצות דבורים מופרשים חומרים כמו היסטמין, שמגביר את החדירות של כלי דם; הפרין שמונע קרישת דם; לאוקוטריינים שגורמים לשרירים חלקים להתכווץ; וציטוקינים שהם חלבונים מסיסים מחוללי דלקת ויכולים גם לגייס תאים אחרים של מערכת החיסון. בעקבות הפרשת החומרים האלה, מתגברת זרימת הדם לאזור ההפעלה ונוזלים מצטברים ברקמות. דרכי הנשימה מתכווצות ומתמלאות בליחה, ותגובה אלרגית מוגזמת שמתבטאת בנפילת לחץ דם, קצב לב מהיר במיוחד וקצב נשימות מוגבר. האם אין דמיון בין השניים? האם ניסו לטפל בתגובה החיסונית באדרנלין למשל? תודה!

שלום יובל, אני מתקשה לראות את ההקבלה האימונולוגית בין עקיצת דבורה לבין זיהום בנגיף ה'קורונה' החדש. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה