בדיקת סיטי מוח מודגמת היפודנסיות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

17/07/2020 | 09:15 | מאת: אליאס

היי דוקטור אחותי עברה ניתוח ראש לממצא שפיר .. ככה חזר מביופסה .. רק שקבלנו את התוצאות של הסיטי שעשתה מיד לאחר הניתוח אלו התוצאה שרשום שמה " מודגמת היפודנסיות " וזה קצת מלחיץ אותי ..יותר מאשמח אם תוכל לאמור לי מה זה אומר דוקטור הנה תוצאה : מצב לאחר קרניוטומיה טמפורלית מימין. קיים אוויר חופשי בכמות קטנה, בעיקר באזור פרונטלי מימין ומעט אוויר במיטת הניתוח. אין לראות דמם תוך גולגולתי. מודגמת היפודנסיות, בחלקה עם אוויר ובחלקה עם המוסטזיס באזור הניתוח הטמפורלי מימין, ללא סימני דמם או בצקת סמוכים. קו האמצע שמור, רוחב החדרים והחריצים שמור. סיכום: מצב לאחר ניתוח רצנטי עם אוויר חופשי תוך גולגולתי כמתואר. אין לראות דמם תוך גולגולתי או סימני לחץ.

17/07/2020 | 10:52 | מאת: ד"ר עידו פלדור

היפודנסיה או היפודנסיות היא תיאור הדמייתי שמציין שהאיזור הזה הוא כהה ביחס למוח. יש הרבה דברים שיכולים להיראות כך, כולל אוטם, בצקת, הסננה של גידול, מצב אחרי ניתוח ועוד. בחלק מהמקרים זה יכול לחלוף לבד ובחלק לא.

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה