לפני ניתוח משה שרוצה לדעת אם אפשר

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

15/06/2020 | 10:43 | מאת: אלי

שלום דוקטור אני ליפני ניתוח לממצא בגודל 11*7 במוח טמפורלי ולא תסמינית לאחר מעקב של שנה ללא שינוי בכל זאת הוחלט לנתח ולהוציא .. הממצא יכול להתאים גם לדיסלזיה קורטקלי וגם לגליומה דרגה נמוכה 2 שלפי הרופא 95 אחוז שזה גידול דרגה נמוכה השאלה שלי גם אם אחרי הוצאה רואים נגיד שמבחינת בדיקות גנטיות וכל הבדיקות שזה גידול " חלש " מה סטטיסטי חזרה של התהליך אחרי כמה שנים נגיד .. אני יודע כל דבר לגופו אבל השאלה שלי היא שאלה סטטיסטי .. אשמח מאוד לשמוע ממך .... תודה רבה

16/06/2020 | 09:17 | מאת: ד"ר עידו פלדור

יש חלק מגידולי המוח הראשוניים - גליומות - שהם גידולים שפירים.הם נפוצים בעיקר בילדים, ומוגדרים בדרגה 1. גליומות, בדרגות ממאירות שאינן שפירות (דרגות 2-4) חוזרות בדרך כלל בסביבת המיקום הקודם של הגידול, ויכולות להתקדם לדרגה ממאירה יותר. שיהיה בהצלחה.

16/06/2020 | 09:59 | מאת: אלי

אני מודה לך על התשובה דוקטור השאלה שלי מבחינת סטטיסטי אחרי כמה שנים יש חזרה של התהליך עם הגידול בדרגה 2 אבל גנטית היא חלשה זה יכול גם רק אחרי 30 שנה נגיד או שזה נדיר

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה