גידול שפיר בהיפופיזה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

06/11/2019 | 14:44 | מאת: ברק כהן

שלום לך לפניי כשלוש שנים עברתי ביופסיה דרך הראש סיבות גידול שפיר ההיפופיזה הניתוח נעשה על ידי פרופ ספקטור כיום אני במעקב עיניים ואנדיקרינולוג מחר עובר mri לפי פרופ ספקטור שעזב את הדסה בינתיים האפשרות להוצאת הגידול קיימת רק עם הוצאת בלוטת יותרת המוח במלואה כיום מטופל על ידי נבו מרגלית (חודש הבא פגישה ראשונה) שאלתי היא איך אפשר לחיות ללא הבלוטה ? איך החיים יהיו בלעדייה ?הבנתי שהחיים לא יהיו אותו דבר והאם יש רופא מומחה שאתה ממליץ לי תודה רבה

06/11/2019 | 15:03 | מאת: ד"ר עידו פלדור

חולים שאצלם אין תפקוד של בלוטת יותרת המוח, למשל אם היא נכרתה, צריכים לקבל באופן קבוע טיפול תרופתי להשלמה הורמונלית. כדאי לשקול עם הרופא המטפל את היתרונות והחסרונות של כריתה כזו, כי במקרה של כריתת הבלוטה הטיפול המשלים נדרש לכל החיים. אני לא ממליץ בפורום על רופאים ספציפיים.

06/11/2019 | 17:26 | מאת: ברק כהן

תודה רבה על תגובתך המהירה והיעילה האם אהיה אותו אדם עם התחליפים איך אתפקד אני מאוד לחוץ מהמצב הזה כי לפי מה שהבנתי אהיה מין חצי סיעודי תודה

06/11/2019 | 17:30 | מאת: ברק כהן

שאלה נוספת אני בן 42 האם יש סיכוי שהגידול יהיה יציב לאורך תקופה או שידול כזה גודל לאורך הזמן תודה

06/11/2019 | 17:47 | מאת: ד"ר עידו פלדור

הלחץ הוא מובן מאוד, אבל זו שיחה שכדאי לקיים פנים אל פנים עם רופא, ולא בפורום

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה