בקע בטבור,מה הסיכונים?

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

05/11/2019 | 20:43 | מאת: יוליה

הי. בן זוגי בן 71 ויש לו מספר חודשים בקע (בינוני ) בטבור. אין לו כאבים במקום של הבקע.רופר שראה אותו ממליץ על ניתוח. רציתי להגיד ש בן זוגי אדם פעיל ,בבית, עם הנכדים, בהתנדבויות וה"בשורה" הזו ממש גרמה לו למצב רוח רע וכבר שבועיים שהוא מתנהג שונה. הוא מפחד מניתוח כי יש לו הפרעות בקצב הלב ולחץ דם גבוהה ששניהם מטופלים וגם בקי בסרעפת. מצד אחד,עם מחלות רקע כאלו הוא חושש מהניתוח מצד שני הוא חושש מהסתבכות הבקע בטבור. האם ניתן לבצע את הניתוח בשיטת לפרוסקופיה? האם ניתן להשתמש בחגורה מיוחדת במקום ניתוח? אילו סימפטומים מקדימים מכריחים לבצע את הניתוח? סליחה על השאלות הרבות ותודה על ההתיחסות יוליה

06/11/2019 | 09:30 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

שלום יוליה. כודם כל אין לחץ. בקע בטבור אינו מסכן חיים. סיכוי שבקע תגרום למצב חרום בו תצטרכו לעבור ניתוח דחוף גם הוא אינו גדול. מטרתו של ניתוח לתיקון בקע - לשפר איכות חיים במידה וישנן הפרעות (כאבים, אי נוחות, וחו׳). בהחלט ניתן לתקן את הבקע בגישה זעיר פולשנית

06/11/2019 | 13:49 | מאת: יוליה

תודה רבה רבה

מנהל פורום ניתוחי בקע