פעילות ספורטיבית ובעיות נשימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

06/05/2020 | 10:20 | מאת: אתי

שלום רב אני בת 49 עם סטטוס אינברסוס קרטגנר סינדרום בחצי שנה האחרונה שמתי לב שבדרך לעבודה הליכה של 10 דק מהבית אני מתנשמת לפעמים יש לי קוצר נשימה ממש כמו צפצפה ובעיקר שיעול אחריי כמה דק' שאני מגיעה לעבודה הכל מסתדר. עכשיו בתקופת הקורונה כשאני בבית החלטתי לעשות קצת ספורט או הליכה בספורט אני נורא מתעייפת בהליכה שוב אני מתחילה להשתעל לוחץ לי קצת באזור החזה ובעיקר היד כאילו נעצר הדם (יש לציין היד הימנית שימי לב שגם הלב שלי ימני) לפניי כמה חודשים עשיתי אקו רגיל היה תקין מה עליי לעשות? להפסיק פעילות ספורטיבית? תודה מראש

שלום אתי, התסמינים שאת מציינת מחשידים למחלה קורונרית או ריאתית (מחלה חסימתית). ממליצה להיבדק בהקדם ע״י רופא קרדיולוג, לבצע בדיקה פונקציונלית (דוגמא: אקו לב במאמץ או מיפוי לב). ובהתאם לתשובות להתקדם. עד אז יש להמנע מפעילות גופנית. בריאות שלמה!

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט