תוצאות אקו לב - השלכות על ריצה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

28/08/2019 | 06:21 | מאת: דוד

עברתי לאחרונה אקו לב וקיבלתי את התשובה הבאה. מה ההשלכות של התוצאות על פעילותי כרץ? בעבר רצתי מרתונים. בשנים האחרונות פחות והתמקדתי בריצות 10 וחצי. כיום רץ בסביבות 35-50 ק"מ בשבוע (עם שאיפה להגדיל קצת את הקילומטראז'). תודה מראש.

28/08/2019 | 06:24 | מאת: דוד

מסתם מיטרלי : אי ספיקה מינימלית מ סת ם אא ור טלי : עלים מעובים אי ספיקה קלה - בינונית טריקוספידלי : אי ספיקה מינימלית מ סת ם פולמונרי : אי ספיקה מינימלית NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION SUSPECTED BICUSPID AORTIC VALVE , MILD FUSION OF ( LCC & RCC ) THICKENED AORTIC VALVE CUSPS, PG = 8mmHg MILD TO MODERATE AORTIC REGURGITATION ECCENTRIC JET MINIMAL TRICUSPID REGURGITATION , TIG = 23 mmHg

שלום דוד, מתשובת האקו עולה חשד כי יש לך מסתם אורטלי דו עלי (וריאנט אנטומי). הממצא מחייב:1. בירור לגבי גודל אבי העורקים שלך (יש לבדוק שאין הרחבה של אאורטה) בבדיקת אקו. 2.מעקב אחת לשנה אחר הממצאים באקו לב 3. מעקב קרדיולוג ספורט 4.אם האאורטה אינה מורחבת אין מניעה מהמשך השתתפות בריצות ארוכות. ממליצה לגשת לקרדיולוג להשלים אקו להערכת אאורטה. בהצלחה!

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט