צעירים מקבלים דום לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

26/03/2019 | 12:37 | מאת: yosef

לאחרונה נפטרו צעירים מגיל 30 - 60 מדום לב , האם יש סיבות חדשות לאנשים בריאים שלא מעשנים ועושים ספורט לקבל דום לב, האם יש מחקרים חדשים בנידון בעולם

שלום יוסף, אכן דום לב במהלך ספורט הוא נושא מוכר ונחקר רבות, ישנן מספר סיבות. בטווח הגילאים של 35 ומעלה הסיבה השכיחה היא ארוע כלילי. גם אנשים בריאים כביכול יכולים להיות בסיכון לארוע כלילי אם הם נושאים גורמי סיכון סמויים (שומנים גבוהים בדם, סכרת או לחץ דם סמוי). ולכן אני ממליצה לכל מי שנמצא בטווח הגילאים המצויין מעלה העוסק בספורט עצים להיבדק. בהצלחה!

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט