בדיקת מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

26/02/2019 | 12:33 | מאת: מאור

שלום. אני בן 19. עשיתי בדיקת מאמץ. הבדיקה יצאה תקינה והגעתי לדופק 202. מהירות 10 קמש שיפוע 8. הכושר הגופני הוגדר בתחתית הטוב מאוד. זאת למרות שאני לא בכושר, רץ או מתאמן. כן ניסיתי להתחיל לרוץ לאחרונה אבל גם אורתופדית - כאבי רגליים וגם גופנית אני לא מצליח יותר מכמה דקות. מה זה אומר? למה הכושר יצא טוב מאוד בריצה קצרה אבל אני לא מצליח בריצות ארוכות יותר? האם זה עניין של אימון או שיש בעיה? חשבתי שכושר טוב מאוד אומר גם סיבולת לב ריאה טובה.

שלום מאור, נשמע שהנתונים הבסיסיים שלך טובים מאוד. כאשר מתחילים לרוץ למרחק חשוב לבנות תוכנית הדרגתית ומאוזנת (מרחק, מהירות), והתוצאות לא יאחרו לבוא! ממליצה לך להעזר בתוכניות אימון הזמינות און ליין, או במאמן. בהצלחה!

27/02/2019 | 20:10 | מאת: מאור

תודה רבה. זאת אומרת שזה שאני לא יכול לרוץ למרחק לא סותר את התוצאות הטובות במבחן המאמץ?

לא. עם אימון מתאים תוכל גם לרוץ למרחקים. בהצלחה!

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט