לחץ דם ופעילות גופנית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

30/11/2018 | 20:07 | מאת: לימור

אני בת 44 נוטלת 25 מג נורמיטן פעמיים ביום עקב יתר לחץ דם כתוצאה מסטרס. במשך כשנה מתאמנת אימוני כח . ירדתי 12 קילו ושיניתי תזונה. לחץ הדם שלי אף פעם לא יציב פעם גבוה פעם תקין נוטלת בנוסף ציפרלקס 10 מג .המדידות מדי פעם 150/100 ומידי פעם 130/85 לפעמים אפילו פחות. האם יש בעיה להתאמן אימוני כח (משקולות וכו) עם לחץ דם כזה? חייבת לציין שבזמן הפעילות הדופק עולה ונעשית מאוד אדומה אך גם בהירה ומרגישה מצוין נפשית ופיזית לאחר האימון . תודה מראש לימור

שלום לימור, על פי התאור שנתת נשמע כי על אף שלחץ הדם הגבוה מאוזן לרוב, בזמן אימון איזומטרי (הרמת משקולות( לחץ הדם עולה (כמצופה בסוג אימון זה) ואצלך יתכן ועולה יתר על המידה. ממליצה לבצע בעיקר פעילות ארובית (איצה,הליכה,שחיה) שידועה כמפחיתה לחץ דם ועוזרת באיזון. אם את מרגישה שאת חייבת אימוני כוח, הייתי מקפידה על אימון במשקלים נמוכים (לא לעבור סהכ 8קג). בהצלחה!

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט