בדיקות רצויות לפני ריצת מרתון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

22/11/2018 | 11:12 | מאת: יואב

אני בן 42, עישנתי בעבר במשך 20 שנה והפסקתי לפני 3 שנים. במהלך השנים האחרונות עשיתי ספורט בתדירות משתנה וכמות מעטה. לפני כחצי שנה החלטתי להציב לעצמי אתגר והוא לרוץ ריצת חצי מרתון. הורדתי תכנית אימון מהרשת והתחלתי להתאמן. ישנה התקדמות בהישגיי ואני אמור להשתתף בתחרות בחודש פברואר הקרוב. האם לדעתך אני צריך לעשות בדיקות כלשהן לפני?

שלום יואב , באנשים עם גורמי סיכון (לדוגמא: גבר שגילו מעל 40, ועישון בעבר) שמעוניינים לעסוק בפיעלות גופנית עצימה (לדוגמא: ריצות למרחקים ארוכים ) אני ממליצה להיבדק במרפאה לקרדיולוגית ספורט (לשם לקיחת אנמנזה מתאימה ולעבור בדיקה גופנית הכוללת האזנה לקולות הלב והריאות), לבצע בדיקת אקג ,ובדיקת מאמץ כסקירה. אתה מוזמן להגיע למרפאתנו. בהצלחה!!!

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט