פוליפ יחיד 1.0 ס''מ בקיבה- משמעות?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

06/12/2020 | 15:56 | מאת: אבי

מה הסיכון לממאירות בפוליפ יחיד בגודל 1.0 ס''מ שנמצא בגבול הקיבה אנטרום בקיר האחורי של הקיבה במהלך בדיקה אנדוסקופית והאם צריך מעקב אחריו?

שלום כל פוליפ דורש כריתה או ביופסיה . בלי זה אין אפשרות להגיד על סיכונים . צריך לדעת מה אופי של הפוליפ

06/12/2020 | 18:32 | מאת: אבי

סליחה על הנדנוד אבל בהמשך לתשובתך האם כריתה מתחייבת במקרה זה גם אם הביופסיה אינה מצביעה כרגע על ממאירות? בגלל המיקום והעובדה שמדובר בפוליפ בודד?

אם פוליפ ניתן לכריתה , רצוי לכרות אותו , אפילו שביופסיה שפירה . אם הוא לא בר כריתה בגלל המיקום או משהו אחר .ניתן לעקוב בתנאי שביופסיה שפירה . אבל תמיד רצוי להסיר פוליפים

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה