כאב בושט בזמן בליעה,,,,

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

27/10/2020 | 14:24 | מאת: משה

בן 76 סוכרתי עם אינסולין +קרטיה +אמלודיפין נגד לחץ דם. לאחרונה כאב עדין בושט בגובה הפיטמות בזמן בליעה של שתיה קרה או אכילת יוגורט קר אבל ללא בעיה עם מזון רגיל או שתיה חמה. כמו כן נוספו גיהוקים ושיהוקים רבים אחרי השתיה בעיקר אבל גם אחרי אכילה. לפעמים גם צרידות אחרי האוכל. נוטל נקסיום 20בבוקר כבר 3 שבועות בעצת רופא משפחה עד עכשיו ללא שיפור. האם להמשיך עם הנקסיום בתקווה שיעבור או שיש אינדיקציה כבר בשלב זה לברור נוסף.

שלום לדעתי , אין טעם לקחת טיפול בלי לדעת את האבחנה . עברו זמנים בטיפלנו באופן עיוור . צריך לעשות בירור -גסטרוסקופיה בתור התחלה . לאחר מכן סיטי חזה ובטן . לפי תוצאות או שממשיכים בירור או קובעים טיפול . בהצלחה

27/10/2020 | 20:37 | מאת: משה

האם ct בטן חזה יש לבצע גם אם אין ממצאים מדאיגים בגטרוסקופיה ? בנוסף, מדוע הסימפטומים שציינתי מופיעים רק לאחר שתיה קרה ? תודה

סיטי חזה לשלול תהליך מחוץ לושט שגורם לתסמינים שתיה קרה גורמת יותר להתכווצות שרירי הושט .

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה