אבחון בקע סרעפתי בבדיקות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

23/04/2020 | 09:58 | מאת: לינה

האם בבדיקת ct חזה אמורים לראות בקע סרעפתי? כיצד ייתכן שבבדיקת גסטרוסרופיה אובחן בקע קטן 1-2 סמ ובבדיקת ct לא? איזו בדיקה מדוייקת יותר?

שלום לך בדיקת סיטי די מדויקת , אבל אם בקע קטן כ2 ס''מ , יכולים לא לשים לב. בגסטרוסקופיה קשה לפספס אפילו בקע קטן כי רופא עובר עם המצלמה דרך בקע . לדעתי יש לך בקע קטן , פשוט בסיטי לא מתואר

26/04/2020 | 12:44 | מאת: לינה

מה זה אומר בקע סרעפתי ללא עיבוי דפנות?

ללא עיבוי דופן , זה אומר שאין סבל של איבר (קיבה ) כי לפעמים בגלל שהקיבה לא נמצאת במקום הרגיל שלה , היא "סובלת " הביטוי רנטגני לזה -עיבוי דופן

26/04/2020 | 13:25 | מאת: לינה

תודה רבה על התשובה. אז זה בעצם אומר שלבקע אין השפעה כלשהי?

אם את לא מרגישה כלום כלומר צרבות , קושיי בבליעה או כאבים בבליעה אז אין משמעות

29/07/2020 | 16:44 | מאת: רפאלה

שלום ד"ר, האם בקע בגודל 3 ס"מ הוא גדול ? והאם ניתן לנתח ? עשיתי מנומטריה עם אימפדנס אין לי ריפלוקס ולמה לא ראו את הבקע בבדיקת גסטרוסקופיה? לא נוטלת סותרי חומצה לא עוזר לי ניסיתי מספר סוגים , הכי מפריע לי זה הריח מהקיבה תודה

שלום בקע 3 ס''מ בינוני , כמובן ניתן לנתח . בגלל שאין לך ריפלוקס לפי אמפנדנס , תרופות סותרים חומצה לא עוזרות . ריח מהפה , יכול להיות מאיזור הבקע . אבל סבירות לא גדולה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה