עכירות דומן פריטוניאלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

17/10/2018 | 23:33 | מאת: רואן

שלום רופא האם הממצא עכירות שומן פריטוניאלי בסיטי ללא חומר ניגוד קשור לקיבה !? מה זה עכירות שומן פריטוניאלי מ4 חודשים ואני מרגישה דופק חזק חזק בבטן עליונה כאיךו יש לי לב בקיבה דופק חזק כשאני לוחצת במקום הדופק מרגישה כאילו משהו זז מרגישה תזוזות יש לי תור לסיטי בטן ואסן עם ח.נ אבל בעוד חודש ואני מאוד מפחדת הבטן שלי תמיד קופצת לא יכולה לשון על הבטן בלילה מרגישה את הדופק והתזוזות חזקות חזקות

שלום לך , סימן בסיטי עכירות שומן בבטן הוא סימן לא ספציפי , לא אופייני למשהו ספציפי אחראי על זה יכול להיות כל איבר בחלל הבטן ולא בבטן. נכון מאוד , שצריך לעשות בדיקה יותר מדוייקת כמו סיטי בטן עם חומר ניגוד בשתיה והזרקה . אז אפשר להגיד יותר על זה. דבר שני דופק חזק בבטן - קודם כל צריך לשלול מפרצת של אאורטה בטנית , CT בטן כמובן יכול לענות גם על זה. כרגע לא רואה צורך בטיפול כלשוה , בהצלחה

18/10/2018 | 13:12 | מאת: רואן

תודה רבה על המענה רופא בסוף החודש דופלר לאאורטה לגבי עכירות שומן פריטוניאלי זה קשור לבעיה גנגולוקית גם ?! ומה זה בדיוק אומר מה הצשמעות שלו

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה