שטף דם מתחת לציפורניים ברגל

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

01/03/2020 | 12:51 | מאת: יואל

בעקבות נעל סקי לא מתאימה נוצר דימום שנקרש מתחת לבוהן של שתי הרגליים - צבע סגול. כואב קצת בהליכה, ריצה ושחיה, אך אפשר לסבול. האם כדאי לחכות לספיגה הקריש וכמה זמן זה יכול לקחת? האם כדאי במצב כזה לעשות התערבות כלשהי? האם זה בסדר לרוץ, ספורט שאני נוהג לעשות וטרם חזרתי אליו? אודה להתייחסותך

שלום רב, שטף דם תחת ציפורן הינו סוג של טראומה שיכולה להיגרם אפילו מלחץ של נעל. במידה ואתה תופס את זה ביום הראשון אז ניקוז דם מאוד מועיל, ע״י חירור ציפורן. אך במידה וכבר עברו יומיים אין מה לעשות, תעזוב את זה ואפשר לציפורן לצמוח מחדש. הצמיחה החדשה איטית מאוד ולכן צריך הרבה סבלנות ולא לגעת, בין 4-8 חודשים בממוצע . אם אין כאבים ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית. חג פורים שמח, בברכה, קרולין צמח , B.Sc(Hons), M.C.Pod מומחית בכירורגיה ושיקום הציפורניים. יו״ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל. www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה