עקירת ציפורן באצבע ברגל

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

06/12/2018 | 12:03 | מאת: ברק

שלום ביום ראשון האחרון עברתי ניתוח לעקירת ציפורן בשלמותה עקב ציפורן חודרנית בכף הרגל (אצבע 3) ומאז אני חש בכאבים עזים באיזור העקירה וקשה לי ללכת מה הטיפול היעיל להחלמת המקום? תוך כמה זמן אפשר לחזור לפעילות מאומצת ונעילת נעליים סגורות? כרגע המקום לא ממש נראה טוב יש קצת מוגלה והאיזור נפוח ואדמומי האם זה מצב תקין לאחר ניתוח כזה או שכדאי להגיע לביקורת אצל רופא? תוך כמה זמן הציפורן תצמח והאם זה באמת יגדיל את הסיכויים למניעת הישנות של ציפורן חודרנית? תודה וחג שמח!

שלום רב ברק, אענה לך לפי הסדר: 1. יתכן ויש לך דלקת במקום, במידה ויש כאבים חזקים הכי נכון זה טיפול אנטיביוטי ל 10 ימים. הרופא המטפל צריך לתת לך. 2. בדרך כלל אחרי ניתוח כזה 10 ימים הם זמן ממוצע להחלמה שאחריו אפשר לנעול נעל סגורה. יש לוודא שהפצע יבש והמקום לא אדום. 3. בהחלט חוות דעתו של הרופא המנתח חשובה מאוד, ממליצה לחזור לראותו אם אתה לא בטוח במה שקורה. 4. הציפורן תצמח לך באופן מלא בערך תוך חודשיים שלושה. 5. תשובתי תאכזב אותך, הניתוח איננו פותר בעיה של ציפורן חודרנית. הציפורן תצמח למה שהייתה לפני ואם בעבר סבלת מציפורן חודרנית אתה עלול מאוד לסבול ממנה שוב. דבר נוסף אחרי עקירת ציפורן, קיים סיכוי שתצמח לך ציפורן חדשה מעט שונה במבנה או במרקם. אם זו הייתה הפעם הראשונה שבה סבלת מציפורן חודרנית ואין היסטוריה משפחתית קיים סיכוי שהכל יסתדר. 6. הטיפול היעיל ביותר והנכון ביותר הוא אצל פודיאטר אשר מבצע טיפול עם פנול . הטיפול הוא רק לאיזור הבעייתי ואין צורך להוציא את כל הציפורן בנוסף זהו טיפול עם 98% הצלחה שלא תחזור יותר הציפורן החודרנית. התוצאה היא קו ישר של ציפורן שאין סיכוי שתחזור לחדור לעור. במידה ותחליט לראות פודיאטר אתה מוזמן להתקשר למרפאתי בטלפון 03-6731240. Www.mypodclinic.com בברכה וחג שמח, קרולין צמח פודיאטרית BSc(Hons)Podiatry יו״ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל. Specialist for Nail Surgery, Senior Consultant Podiatry U.K.

מנהל פורום פודיאטריה