פטרת ציפורניים - טיפול משלים

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

30/06/2018 | 08:21 | מאת: דן

האם השריית רגלים תכופה במים חמים עם קמצוץ של אחד או יותר מהדברים הבאים: יוד, מלח בישול, חומץ תפוחים , מי חמצן (3%)עוזרת במקרה של פטרת ציפורניים ו/או טובה לשמירת נקיון וחיטוי של הציפורניים וכף הרגל, או שזה מיותר או אף יכול להרע. האם חלק של ציפורן עם פטרת שהתקלפה ונפלה יכול לנבוע מזה, או שזה נגרם מתהליך טבעי כתוצאה מהפטרת. האם יש בכך נזק?

שלום רב דן, השריית כפות רגליים במים עם יוד ומלח נהדרים לחיטוי פצעים. השרייה בסודה לשתיה, חומץ תפוחים או מי חמצן תורמת לריכוך הציפורן ועוזר באמת לקילופה בקלות יותר, אך לא לטיפול רפואי בפטרת. ראשית נכון לבצע בדיקת מעבדה מיקולוגית ( בדיקה פשוטה של גירוד הציפורן), ואז ע"פ התוצאות לתת טיפול הולם. יש סוגי פטרות שעושות ציפורניים צהובות, לבנות אטומות, שחורות, ירוקות קימחיות, וריחות שונים. האמבט יכול בהחלט לנטרל חלק מהריחות ואם הציפורן עבה לעזור בגזירה, אבל הכי טוב זה להתחיל ממש מהבסיס שזו בדיקה מיקולוגית . תודה על פנייתך, בהצלחה בטיפול. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית B.Sc(Hons) Senior Consultant Podiatrist

מנהל פורום פודיאטריה