תוצאות של פט סיטי לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

17/11/2019 | 10:16 | מאת: שרון

שלום, לאחר ניתוח להסרת גידול בשד התקבלו התוצאות הבאות בפט סיטי: קליטה פתולוגית של FDG בהסננה בשד הימני, במרכז השד ועמוד לפטמה מימין. הגודל הכולל של ההסננה כ-4.6*1.9 ס"מ. קליטה פתולוגית של FDG בהסננה בבית השחי הימני, כולל הסננה מעטה על קצה השריר הפקטורלי הגדול מימין. שינויים אטלקטטיים מינימליים בבסיסי הריאות. מודגמת קליטת FDGבבלוטות סימטריות במדיאסטינום ובשערי הריאות, מתאימות לבלוטות ריאקטיביות. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. מה המשמעות לגבי הריאות - האם המחלה התפשטה גם לריאות או למקום אחר? תודה מראש, שרון

17/11/2019 | 17:19 | מאת: ד"ר אלונה זר

לא. נראה שהריאות תקינות, לגבי בלוטות הלימפה כדאי להתייעץ עם האונקולוג.ית המטפל.ת

מנהל פורום גידולי בית החזה