גוש בשד שמאלי של אמא שלי

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

13/08/2019 | 10:33 | מאת: אורי

שלום רב, אימי בת 74 ולאורך השנים היו לה ורידים ברגליים (כמו לאמא שלה, סבתי ז"ל). ואלה הורדו לרוב בניתוחים. כמו כן, היו לה מיגרנות שבדר"כ נפתרו מקומית ע"י אקמול ואספירין. כמו כן, היו לה קצת בליטות שומניות שהורדו בניתוים קלים יחסית. לפני כחצי שנה היא מצאה גוש של סנטימטר בשד שמאל. זה הורד בניתוח וכרגע אחרי בדיקות אין לה כלום והיא לוקחת כדור למניעה, פעם ביום. איזה בדיקה לא מזיקה אפשר לעשות למעקב פעם בשלושה- ארבעה חודשים לבדוק אם חו"ח יש בעיות ומשהו חזר? כרגע אפשר לעשות ממוגרפיה ו- PET/ PTC, אבל אלה בדיקות עם קרינה ומזיקות. איזה בדיקות לא מזיקות (בדיקת דם/ שתן וכו') ניתן לעשות למעקב שיתנו אינדיקציה מלאה על מה שקורה? תודה על ההתיחסות.

26/08/2019 | 17:50 | מאת: ד"ר אלונה זר

הי, יתכן ושם הפורום מטעה - אנו עוסקים בגידולים שנמצאים בתוך בית חזה, גידולי שד וסרטן שד נידונים בפורום אחר. סליחה על המענה המאוחר

מנהל פורום גידולי בית החזה