טיפול בגלי הלם לשברי מאמץ

דיון מתוך פורום  טיפול בגלי הלם

22/06/2020 | 21:54 | מאת: שירי

שלום, האם גלי הלם יכולים לעזור גם לשברי מאמץ? יש לי שבר מאמץ בכף הרגל וכבר 7 חודשים לא עובר. הבנתי שהם טובים לדלקות אבל נתקלתי ברשת בזה:עירור תאים חדשים: טיפול בגלי הלם מעורר תאים שאחראים על שיקום ובניית רקמות, על ידי העלאת ריכוזי חומרים כימיים המעודדים צמיחת רקמות - growth factors כדוגמת פיברובלסטים- fibroblasts שאחראים על בניית רקמות חיבור, גידים ורצועות. בנוסף, נקישות המכשיר מעודדות פעילות תאים בוני עצם - osteoblasts וכך מזרזים הריפוי ברקמת עצם - למשל בשברי מאמץ. אשמח לחוות דעת: האם זה באמת יכול לעזור? והאם זה חס וחלילה לא יכול להחמיר את שברי המאמץ כשיש דלדול עצם? תודה מראש

גלי הלם יכולים לעזור בשבר מאמץ.. אבל לפני הטיפול יש צורך לברר בדיוק את מצב המטופל והאם יש גורמים נוספים ממקור מרוחק שמשפיע על כף הרגל

מנהל פורום טיפול בגלי הלם