עובר עם מיקרוגנטיה האם ניתן לאבחן את חומרת הבעיה?

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

26/11/2016 | 11:59 | מאת: קרן

שלום, אנחנו בשבוע 18 עם תאומים. בסקירה ראשונה בעובר הבן אובחנה מיקרוגנטיה והומלץ לנו לשקול דילול של העובר. האם ניתן להפנות אותנו למומחה שיוכל על פי תמונות הסקירה לחוות דעה לגבי חומרת הבעיה והבעיות שצפויות לעובר בעתיד? אנחנו מוגבלים בזמן להחלטה עד שבוע 22. נודה לכל עזרה אפשרית.

שלום קרן, שוחחנו ואשתדל מאוד לעזור לך. בברכת שבת שלום, אריאלה

27/11/2018 | 21:20 | מאת: מרים

שלום, שבוע 20. בסקירה ראשונה בעובר הבן אובחנה מיקרוגנטיה והומלץ לנו לשקול הפלה. האם ניתן להפנות אותנו למומחה שיוכל על פי תמונות הסקירה לחוות דעה לגבי חומרת הבעיה והבעיות שצפויות לעובר בעתיד? אנחנו מוגבלים בזמן להחלטה עד שבוע 22. נודה לכל עזרה אפשרית. תודה רבה

שלום רב, המיקרוטיה יכולה להצביע על אפשרות של חיך שסוע . השילוב של שני המאפיינים הללו יכול להצביע על תסמונת פייר רובין שלרוב אינה פוגעת בהתפתחות הכללית, אך מלווה בקשיי נשימה ואכילה בחודשים הראשונים לחיי התינוק. מאידך קיים סיכון לתסמונות אחרות ולכן מומלץ לערוך בדיקה גנטית באמצעות בדיקת מי שפיר. לגבי חומרת הבעיה, הייתי ממליצה לפנות לפרופ טפר לסקירת מערכות מעמיקה והוא יכול להגדיר את חומרת הבעיה. בכל מקרה ניתן להתקשר אלי 054-7604385 והנני לרשותכם בכל שאלה או הבהרה. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה