תסמונת "טאקו טסובו", מתי חושדים ואיך מאבחנים?

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

05/09/2016 | 02:28 | מאת: נעם

שלום מאחר והסימפטומים דומים להתקף לב על רקע איסכמי, מה הדרכים לאבחן את התסמונת? רק באמצעות שלילה של אירוע איסכמי? או שיש סימנים מיוחדים או בדיקות שיכולות לאשש שמדובר בזה? אנזימי הלב עולים כמו בהתקף לב? מאחר ומדובר בתוצאה של מצב נפשי, משבר, חרדה, וכדו'. האם כל אדם שסובל ממשבר כלשהו או חרדה צריך לחשוש מזה? מה גם שבחרדה יש לא פעם תחושות בדיוק כמו בהתקף לב, ואז מרגיעים אותך שזה בסך הכל חרדה, אך אולי זה לא רק חרדה אלא תסמונת הלב השבור? תודה

1) פורום הזה זה פורום של הפרעות קצב, לא קרדיולוגיה כללית 2) השאלות למעשה מתייחסות מבקשות לתת הרצאה על תסמונת טאקצובו. בקצרה: יש מס' מעפיינים המאפשרים להבדיל בין זה להתקף לב. וכן יש הרבה דברים משותפים. אך עדיין יש אפשרויות להגיע לאבחנה. לגבי תחושה בזמן התרגשות: לא כל תחושה זה התקף לב ולא טאקצובו. כל מקרה לגופו.

מנהל פורום הפרעות קצב לב