התייחסות לתוצאות בדיקת הולטר

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

21/09/2020 | 19:25 | מאת: סמי

שלום רב. בן 75 בריא בד"כ. שוחה באופן קבוע. בעקבות חוויה של החסרת פעימה מדי כל 7-8 פעימות, בה חשתי במשך כ 3 שעות, בחזה ובבדיקה עצמית של הדופק בזרוע ובמכשיר לחץ הדם, ביצעתי אקו לב, בדיקת מאמץ, והולטר ל 48 שעות. בדיקת האקו והמאמץ נמצאו תקינות לחלוטין. להלן תוצאות בדיקת ההולטר: קצב בסיסי : סינוס. קצב לב מינימלי 28. קצב לב מקסימלי 117, ממוצע 63. הפרעות קצב PVC'S חדריות - לא. הפרעות קצב - PAC'S על חדריות - 212 בודדים בפיזור הומוגני 10 צמדים. קטע קצר של טכיקרדיה עלייתית עד כ 4 פעימות ועד מהירות כ 150 לדקה. הפרעות הולכה - פאוזות עד כ 2.3 שניות במנגנון חסם עלייתי חדרי, דרגה ראשונה ושניה מסוג וונקבאך 1 MOBITZ בעיקר בלילה. שנויי ST - לא אבקש התייחסותך לשאלותיי הבאות: 1. מה המשמעות וחומרת הממצאים הנ"ל בדגש על הממצא של ההולכה. 2. האם נדרש טיפול ו/או מעקב כלשהו 3. האם חלות עלי מגבלות פיזיות גופניות כלשהן (שחייה ממושכת כמעט יומיומית) 4. האם הממצאים וממצא ההולכה בפרט הפיכים. אציין בנוסף כי לפני 4 שנים עברתי חווייה דומה, ובדיקת ההולטר שעשיתי אז ל 48 שעות היתה תקינה לחלוטין ללא ממצא כלשהו. בתודה ובברכת שנה טובה ושופעת בריאות.

ממצאים בהולטר מצביעים על הפרעות קצב והולכה בחומקה קלה אך קיימת. ממליץ לפנות להתיעצות אצל קרדיולוג

מנהל פורום הפרעות קצב לב