הבדל בין קוצבי לב שונים

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

09/09/2020 | 08:09 | מאת: קוצב לב

שלום רב הוצע לי קוצב לב בעל שני מוליכים לבעיות קצב כמו כן הועלתה הצעה על קוצב מיקרה הקטו בעל שתי יציאות. מה לדעתך יעיל יותר? האם יש מספיק ניסיון על השתלת קוצב זה. הבנתי שבארץ הוא חדש ואינו בסל הבריאות תודה

יש בארץ ניסיון טוב של השתלות קוצבים של כל הסוגים כולל Micra. בחירת סוג הקוצב מתבצעת לפי נתונים קשורים להפרעה בגללה משתילים קוצב, בעיות רקע, גיל וגורמים אחרים. מציע לדון על זה עם הרופא המפנה לפעולה והרופא המבצע

אוסיף. לגבי קוצב Micra ספציפי הזה שהזכרת- עם חישה בעליה, ניסיון הוא מוגבל, אך ההשתלה שלו זהה להשתלה של קוצבי Micra שהיה בשימוש עד כה. נתונים ידועים לנו מנסיון אולמי של קוצב החדש (שהוא למעשה שדרוג של קוצב הישן) הן טובים

מנהל פורום הפרעות קצב לב