פעימות מוקדמות או פירפור?

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

08/08/2020 | 20:06 | מאת: שירלי

שלום אני בת 40, בריאה, לא מעשנת, סובלת כבר שנתיים מפעימות מוקדמות. ביצעתי הרבה הולטרים ואקו לב והכל תקין הרופאים אומרים לי שזה כלום ושום דבר, לפני יומיים הרגשתי שהפעימה הייתה סוג של כמו רטט בלב ושמתי את היד להרגיש דופק. הרגשתי אותו במהירות ואחרי כמה שניות חזר למצב רגיל, מה הסיכוי שעברתי פרפור פרוזדורים בגילי? אני מתה מפחד לא לקבל מההפרעה הזאת דום לב... איך ניתן לגלות האם אני באמת עוברת פרפור בכל פעם, ואילו פעימות מוקדמות ולא מסוכנות ולא יהיו מסוכנות אך פעם? זה תחושה כאילו הלב נעצר וזה מפחיד מאוד

1. פעימות מוקדמות זאת באמת הפרעות קצב לא מסוכנת. אין סיכון לדום לב. 2. ההרגשה שאת מתארת לא דווקא ביטוי לפרפור פרוזדורים 3. פרפור פרוזדורים גם הפרעת קצב לא מסוכנת. משמעותית, דורשת בירור וטיפול, אך לא מסוכנת 4. יש בדיקות שונות לאיבחון של הפרעות קצב מעבר להולטר (Event recorder, Loop recorder)

מנהל פורום הפרעות קצב לב