ריפרוף או פירפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

19/07/2020 | 00:53 | מאת: יעקב

במשך חודשיים וחצי עברתי מספר פעמים ריפרוף פרוזדורים. הגעתי למיון ואושפזתי. פעם אחת קצב סינוס חזר ושוחררתי עם טיפול תרופתי עם העמסה של פרוקור. פעם שניה עשו לי היפוך מוצלח. לאחר כמה ימים שוב חזר הפירפור ואושפזתי. 4 פעמים זה חזר. בבדיקות מעבדה מצאו troponin t. האם זה מעיד שנגרם נזק בלתי הפיך לשריר הלב? בדיקות אקו בזמן הפרפור הראו שההספק ירד ל fe 35%. לפני כן היה %fe 65. עברתי אבלציה מוצלחת. האם האם ההספק יחזור למה שהיה או שזה בלתי הפיך? בקרוב אני צריך לעבור בדיקת אקו נוספת.

התשובה תהיה באקו שאתה אמור(ה) לבצע.

21/07/2020 | 21:09 | מאת: יעקב

למרות שעברתי אבלציה מוצלחת שנעשתה ע"י CARTO. קצב סינוס חזר להיות תקין ושוב חזרו לי כאבים בחזה ושוב אושפזתי והטרופונין T עלה ל 260. מה הסיבה? כלומר זה מעיד על המשך נזק בלתי הפוך לשריר הלב ? זה עלול להתדרדר לאי ספיקה?

21/07/2020 | 21:14 | מאת: יעקב

אני רוצה לציין שהפירפור לא חזר וקצב סינוס תקין. דופק בין 52 ל 60 ולחץ דם תקין

מנהל פורום הפרעות קצב לב