פעילות גופנית עם הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

16/03/2020 | 09:21 | מאת: נועם

אני בת 24 זוכרת הפרעת קצב ראשונה כבר לפני כ-4 שנים. בשנה האחרונה לאחר הליכה ממושכת עם הולטר ופגישה עם קרדיולוג הובחנתי לראשונה כסובלת מהפרעת svt. ההתקפים אינם בעלי תדירות קבועה בתקופת הקיץ עשויים לקרות כל חודש לפעמים כמה פעמים בחודש ובחורף כמעט ולא. חלק מההתקפים הם ארוכים - מעל שעה ועשויים להגיע לדופק של 190 לדקה (עפ״י המכשיר). אני מעוניינת לחזור לבצע פעילות גופנית (ריצה) אך חוששת להחמיר את המצב או אפילו סתם ליצור אירועים חדשים. אשמח אם תוכל להסביר האם ניתן לבצע פעילות גופנית במצב זה ומה ההשלכות שלה.

אני ממליץ לחזור לפעילות. אין סיכון בזה. אם יהיו אירועים כתוצאה - תפני לרופא. יש טיפול ל-SVT, לא צריכים לסבול מזה וחבל להגביל את עצמך בגלל הפרעות קצב האלו.

מנהל פורום הפרעות קצב לב