פעימה מוקדמת החסרת פעימה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

22/02/2020 | 23:54 | מאת: ענבר

שלום בת 31 בריאה. טיפוס חרדתי. בתקופה האחרונה מרגישה פעימות מוקדמות. החסרת פעימה. כאילו הלב נעצר לכמה שניות תחושה מוזרה לחץ בבטן למעלה. זה יכול לקרות כמה פעמים ביום. גם במנוחה גם במאמץ גופני. ןלרוב מלווה בדופק מעט גבוה מהנורמה. בסביבות ה 100.ביצעתי צילום חזה תקין ו 3 פעמים א.ק.ג שיצא תקין - within normal limits . אך מציינת שאומנם באתי לא.ק.ג עם התלונה הזאת אך בזמן הא.ק.ג לא הרגשתי את זה.ולכן חוששת שמפספסים משהו. יש לי תור לקרדיולוג. במכשיר לחץ דם ביתי בזמן הפעימה המוקדמת זה נתן תמונה של לב כאילו הפרעת קצב. אני מאד מוטרדת מהעניין. ועצם היותי אדם חרדתי לא מוסיפה לתמונה. רופאת המשפחה טןענת שזה הכל נובע ממתח ולחץ ושאם אטפל בהם זה יחלוף. עוברת תקופה לחוצה. אשמח לחוות דעתך המקצועית. האם יש טיפול תרופתי לזה? מציינת שנולדתי עם איוושה בלב והייתי בביקורות ובבדיקות בילדות ונאמר לי שהכל בסדר עם זה ושאפשר לחיות עם זה רגיל. לא יודעת אם יש קשר.

קודם כול אני מציע לעבור על הנושא שנדון בפורום הזה לא פעם אחד. פעימות מוקדמות זה מצב לא מסוכן, אך דורש בירור מסוים. לגבי טיפול- תלוי בממצאים של הבירור. אין קשר ישיר בין מתח נפשי והפרעות קצב

מנהל פורום הפרעות קצב לב