ריבוי פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

05/11/2019 | 20:19 | מאת: יואב

בן 55, בעבר עברתי אבלציה עקב wpw. ספורטאי, עושה הרבה ספורט אירובי: ריצה שחיה ואופניים. דופק מנוחה נמוך, כ 45. עושה מידי שנה או שנתיים אקו והולטר ןהבדיקות היו תקינות. לאחרונה יש לי במנוחה ולאורך רוב שעות היום הרבה מאוד פעימות מוקדמות שאני מרגיש וקשה לי לחיות עם זה ולהתרגל לזה. האם יש מידע לגבי הסיבות לתופעה הלא נעימה הזאת? מה הטיפול המומלץ ? האם מקור הסיבה הינו נפשי או פיזי? תודה רבה

קודם כל פעימות מוקדמות יכולות להיות ממוקדים שונים ןבמנגנונים שונים, לכן קשה לי לענות על השאלה. סיבות יכולות להיות שונות ולא ברוב המקרים לא ניתן להזביע על סיבה ספציפית. טיפול תלוי בסוג, מנגנון, כמות וכו'. מציע לפנות לקרדיולוג, רצוי - מומחה בהפרעות לצב

07/11/2019 | 13:38 | מאת: יואב

תודה על התשובה, שאלה נוספת באותו עניין: מאחר ואני עושה שנים ארוכות ספורט אירובי והדופק מנוחה שלי נמוך מאוד סביב 45 (ובלילה יורד מתחת ל 40)- האם לכן פעימות מוקדמות מורגשות אצלי חזק הרבה יותר מאשר נניח אדם עם דופק מנוחה 80? אני ממש מרגיש את החסרת הפעימות כל פעם שזה קורה ולכן גם קשה לי להתעלם. להבנתי ישנם אנשים שיש להם pvc ים והם לא מודעים ולא מרגישים.

נא לראות את התשובה הראשונה שלי. אני לא יכול לתת תשובה מושכלת בלי לדעת במה מדובר

מנהל פורום הפרעות קצב לב