הפרעות קצב אחרי אוטם

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

17/09/2019 | 21:52 | מאת: תומר

ד"ר עזרה עברתי אוטם אחרי מספר ימים התחילה תחושה של החסרת פעימה ,יש צורך להשתעל כאילו כדי להסדיר זאת עובר בשניות דופק לא מטפס מקסימום 87 ,בביה"ח לא זיהו ,בביה"ח חולים נוסף אחרי שלא ויתרתי עשו 3 פעמים עד שראו ,עשיתי הולטר 12 חיבורים ללא הפרעות בכלל למרות שהרגשתי לחצתי ופירטתי ,כמות ההתקפים פחתה מאוד מכל בתי החולים שוחררתי בפועל הרופאים מוסרים בפה מלא כי לדעתם מדובר ב avrt וזה שום דבר ,אבל במכתב השחרור מציינים לעשות ep , זה מכתב שיחרור אחרון אשמח לדעתך בן 38, מ/א STEMI ב 2019/8 עם PCI ל LAD וOM. באקו¬ לב %60 LVEF . ידוע עוד מלפני האוטם על דפיקות לב לסירוגין בגינם פנה לעזרה רפואית מספר פעמים קודם ויוחסו לטיפול בוויפאקס ולחרדה. כמו כן בעודו בבית חולים בזמן האוטם, הלין מספר פעמים על דפיקות לב אך בניטור לא ניראו הפרעות קצב. ב19/9/1 פנה לבית חולים עם אותן תלונות ושם בהתחלה ללא תיעוד להפרעת קצב ובהמשך נעשה אקג בזמן התלונות שהראה מקצב שאינו ממקור סינוס, 86 לדקה תבנית CRBBB עם גלי P בין QRS ל T עם מרווח RP בערך 110 מ"ש שחלף ספונטנית(לציין בבסיס באקג יש עידות ל ICLBBB .(שוחרר בהמשך ללא טיפול מסויים (היה תחת 5.2 קרדילוק) ולאור הנ"ל ביצע הולטר במוסדנו 12 לידים שלא הדגים הפרעות קצב או הולכה למרות העובדה שהחולה הלין על אותה תחושה בזמן ההקלטה. כעת לאור הימשכות תלונה פנה למוסדנו להמשך בירור. בקבלתו יציב ואקג NSR עם ציר תקין ובתנית QS בקיר קדמי עם התקדמות איטית של גלי R. מעבדה בגדר נורמה לרבות אנזמי לב. בדיון עם צוות EP ורופא מטפל, הוחלט שיש צורך בביצוע EPS בשאלה של PATHWAY ACCESSORY או PATHWAY SLOW ב AVN שגורם ל AVRT או AVNRT לא טיפוסי. את הבדיקה ישלים באופן אמבולטורי.

צריך לגשת באופן מסודר למרפאה לקבלת יעוץ. אם צריך - לרופא מומחה בהפרעות קצב. עם כל המסמכים וכל החומר.

מנהל פורום הפרעות קצב לב