פענוח בדיקת הולטר

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

05/06/2019 | 18:37 | מאת: בתאל

שלום, אשמח לפענוח הולטר שביצעתי, יש לציין שבוצע חודש לאחר אבלציה להפרעות מרובות מסוג vpcs - כ-40,000 ליום ולפעמים יותר. להלן התוצאות: קצב בסיסי: סינוס מהירות מינימלית: 47 לדקה מהירות מכסימלית: 129 לדקה מהירות ממוצעת: 63 לדקה הפרעות חדריות: לא נצפו הפרעות על חדריות: נצפו בסה"כ 25 APB'S ללא SVT או AF. הפרעות הולכה: לא נצפו שינויים משמעותיים ב-ST: לא נצפו. נצפו קטעים של סינוס ברדיקרדיה. נצפו קטעים של סינוס טכיקרדיה. נצפו קטעים של סינוס אריתמיה. מבדיקות קודמות מעולם לא יצא לי הפרעות מסוג APB'S. זה משהו שיכול לקרות כתוצאה מאבלציה? או שזה לא קשור לדעתך? ולגבי טכיקרדיה רשום בבדיקה 380 , זה המון? מעולם לא היה לי דופק איטי... מה שכן אני לוקחת כרגע דרלין 10 מ"ג ליום בגלל שיש לי דופק מהיר תודה מראש

APC's לא קשורים לאבלציה ובגדול חסרי משמעות בכמות כזאת. לגבי טכיקרדיה- לא ברור לי - אין קצב 380 אין גם דופק איטי במיוחד. מבקש להבין שזאת בשום פנים לא פיענוח של הולטר, אלא רק תשובה כללית בפורום

מנהל פורום הפרעות קצב לב