פעולת צריבה לאחר סגירת ASD

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

06/04/2019 | 14:04 | מאת: אבי גד

ד"ר נכבד! לאחר סגירת ASD גדול עי מתקן אמפלצר {מטריה} לפני 15 שנים הופיעו פרפורים ורפרופים די מוקדם בתדירות של 3-4 פעמים בשנה מטופל בכדורים שאלתי היא האם ניתן לבצע צריבה בנוכחות ההתקן שיש בחור בין העליות בתודה מראש

שאלה טובה. אבלציה לפרפור פרוזדורים מתבצעת בעיקר (או רק) בעליה השמאלית ויש צורך לעבור מעליה ימנית לשם. בד"כ זה מתבצע ע"י דקירה במחיצה בין העליות. במידה וקיים מתקן במחיצה כגון אחרי דגירת ASD ישנה בעיה טכנית. יש גישות, לא קל, אבל בידיים מנוסות ניתן לנסות לעבור לצד שמאל.

07/04/2019 | 21:12 | מאת: אבי גד

אז אפשר להבין מתשובתך אדוני> שעדיף ניתוח כי הבנתי שיש סיכון רב בצריבה

1. לא דיברנו על סיכונים בכלל. דיברנו על מורכבות. 2. על איזה ניתוח מדברים?

09/04/2019 | 21:17 | מאת: אבי גד

דר נכבד: מצטער על חוסר ההבנה שלי אני מתכוון על ניתוח מבוך MAZE האם זה מקובל כאשר האופציות האחרות פחות יעילות בתודה על סבלנותך

אפשר לעשות גם ניתוח

מנהל פורום הפרעות קצב לב